Hero graphic
IconVores pensioner og forsikringer 

Depotsikring

Sikrer de efterladte økonomisk fleksibilitet til at komme videre efter din død. For P+, tidligere DIP-medlemmer.

Depotsikring sikrer en udbetaling, hvis du dør før du går på pension, dog senest ved 68 år. Da der kun må anvendes 10 % af den månedlige indbetaling til betaling for depotsikring, kan det betyde, at ikke hele opsparingen på den livsvarig pension er sikret. Det vil typisk være tilfældet, hvis du tilknytter depotsikring på et tidspunkt, hvor din opsparing på den livsvarige pension er stor.

Min pension på vores hjemmeside – log på med NemID – kan du se, hvilke pensionsprodukter du har i pensionskassen. Du finder depotsikringen under udbetalinger ved dødsfald.

Pensionskassen anvender klausul ved optagelse, væsentlige stigninger i den månedlige indbetaling og ændringer på pensionsordningen i stedet for helbredsoplysninger.

 

Du kan læse mere her.

Du kan læse mere om, hvem der modtager udbetalingen her.

Ønsker du at sikre en udbetaling, når depotsikringen ophører, kan du sikre en udbetaling til ægtefælle eller samlever. Du kan læse mere om pension til ægtefælle og/eller samlever her.

Ved udbetaling betales en afgift på 40 pct.

 

Ved udbetaling til ægtefælle eller registreret samlever betales der ikke boafgift. Hvis udbetalingen sker børn og/eller samlever gennem mere end to år, udgør boafgiften 15 pct. Til alle andre er boafgiften til 36,25 pct. (boafgift og tillægsboafgift).

Du finder reglerne for din pensionsordning i regulativet, som du finder her for P+, tidligere JØP og her for P+, tidligere DIP. Er du i tvivl om regulativet for din pensionsordning, kan du logge på Min pension på vores hjemmeside.