IconP+ Sundhed 

Online læge

Du og din familie har fri adgang til nem og hurtig lægehjælp over mobilen - alle dage, året rundt.

Som bidragsbetalende eller pensioneret medlem af P+ har du og din familie fri adgang til nem og hurtig online lægehjælp via mobiltelefonen.

Nemmere og mere tryg hverdag med online læge
En online læge gør det let at få hjælp, når du og din familie har brug for det. Online lægen dækker nemlig også din ægtefælle eller samlever samt hjemmeboende børn.

Online lægen kan give lægefaglig rådgivning, udskrive recepter og henvise til yderligere behandling. Du kan fx benytte dig af online læge i weekenden, hvis du har svært ved at komme igennem til egen læge, ikke kan finde tid til det eller er ude at rejse. Det giver tryghed for dig og din familie - både til daglig og i ferien.

Kort ventetid, lang åbningstid – året rundt
Online læge er åben alle dage, året rundt. Og ventetiden er oftest kun få minutter.

Du kan kontakte online læge:
Hverdage mellem kl. 08.00 - 22.00 
Weekend og helligdage mellem kl. 08.00 - 18.00 

Online læge tilbydes i samarbejde med sundhedsappen Hejdoktor.dk

Kom i gang på 2 minutter!
1. Download appen Hejdoktor.dk fra App store eller Google Play
2. Log ind med dit MitID eller NemID.
3. Klik på Profil og menupunktet ’Abonnement’.
4. Vælg ”P+ Pension” på listen og tryk ’Tilmeld’.
5. Du er nu klar til at bruge online læge.

Se guide til opsætning af online læge på din mobil
Sådan tilknytter du børn under 18 år til din profil
Sådan giver du din partner og børn over 18 år adgang til online læge

P+ tilbyder også online psykolog
Et godt mentalt helbred er afgørende for ens trivsel, men akademikere føler sig i stigende grad ramt af stress og mistrivsel. Derfor har vi i P+ udvidet vores sundhedstilbud med online psykolog, så du kan få hurtig hjælp, inden problemerne vokser sig for store. Læs mere her

Har du allerede brugt online læge via P+?
Er du blandt de over 16.000 medlemmer, der tidligere har hentet online læge-appen, skal du være opmærksom på, at vi skifter udbyder. Vil du bruge online læge og psykolog via P+ efter 15. maj, skal du derfor hente appen fra vores nye samarbejdspartner Hejdoktor.dk. Det har desværre ikke været muligt at få flyttet dig over på den nye ordning automatisk. 

Online læge tilbydes i samarbejde med sundhedsappen Hejdoktor.dk, der er Danmarks førende leverandør af online lægeydelser. Siden 2015 har Hejdoktor gennemført over 450.000 digitale konsultationer. Alle læger hos Hejdoktor har dansk autorisation og er speciallæger i almen medicin med mange års erfaring fra det danske sundhedsvæsen.

Ja. Al trafik på Hejdoktor.dk bliver krypteret og overholder altid Sundhedsstyrelsens krav og regler om opbevaring af personfølsomme data og journaler. Læs mere om Hejdoktors sikkerhedspolitik. P+ har kun adgang til data i samlet og anonymiseret form for hele medlemsbasen og udelukkende til statistiske formål.

Ja. Alle online læger hos Hejdoktor har dansk autorisation og er speciallæger i almen medicin med mange års erfaring fra det danske sundhedsvæsen.

Det er kun lægerne hos Hejdoktor, som har adgang til dine journaloplysninger.

Ja. For at du kan få den bedst mulige lægefaglige rådgivning, skal din egen læge i udgangspunktet vide, hvad online lægen har hjulpet dig med. Du har dog mulighed for at frabede dig, at oplysningerne videregives til egen læge.

Ja. Online lægen dækker dig, en samlever samt alle husstandens hjemmeboende børn – både biologiske og eventuelt sammenbragte. Du skal tilføje husstandens børn under 18 år til din profil, mens en eventuel samlever og børn over 18 år inviteres til deres egen profil.
Sådan tilknytter du børn under 18 år til din profil
Sådan giver du din partner og hjemmeboende børn over 18 år adgang til online læge

Online lægen kan forny de fleste recepter. Vanedannende medicin og medicin med misbrugspotentiale er dog en undtagelse. Online lægen følger altid Styrelsen for Patientsikkerheds regler på dette område.

Det afhænger af situationen. Læs mere om henvisninger her

Ja. Online lægen kan også kontaktes fra udlandet. På den måde kan du altid få kontakt til en dansktalende læge, hvis du eller din familie bliver syge i ferien.

Ved akut livstruende sygdom eller tilskadekomst bør du straks ringe 112.
Ved akut ikke-livstruende sygdom eller skade bør du kontakte vagtlægen eller 1813.

P+ yder ikke teknisk support vedrørende brugen af online læge og Hejdoktor-appen. Ved nedbrud, tekniske fejl eller spørgsmål af ikke sundhedsfaglig karakter skal du kontakte Hejdoktors supportteam direkte via kontakt@Hejdoktor.dk. Supporten har åben mandag-fredag fra 7-24.

Ja. Hejdoktor er testet i nyeste version af Chrome, Firefox, Edge og Safari. Du kan f.eks. benytte en browser, hvis din mobiltelefon ikke understøtter App store eller Google Play. Du kan logge på her
Husk at klikke på Profil og vælge P+ Pension under Abonnement første gang du logger på.

Læs mere om teknisk hjælp til videokonsultationer i Hejdoktors videoguide

Med tilbuddet om online læge og psykolog ønsker vi at øge vores medlemmers generelle opmærksomhed om sundhed og trivsel og understøtte en tidlig indsats ift. eksempelvis sygdom og stress.

Baggrunden er, at vi desværre kan se, at stadig flere akademikere bliver langtidssygemeldte med både fysiske og psykiske lidelser. Endda i en grad, så vi ser en stigning i antallet af medlemmer, der søger om invalidepension.

Invalidepensionering har først og fremmest store menneskelige konsekvenser. Men det er også dyrt for fællesskabet i en kollektiv forsikringsordning, når udgifterne til flere invalidepensionister stiger.

Derfor forsøger vi at imødegå udfordringen proaktivt – bl.a. i kraft af tilbuddet om online læge og psykolog.

P+’s tilbud om online læge og psykolog er et supplement til det offentlige sundhedsvæsen, hvor vi fokuserer på forebyggelse og på rehabilitering, der kan hjælpe medlemmer tilbage til hverdagen.

Sammenlignet med de store udgifter til invalidepensioner, er udgifterne til sundhedstilbuddene et relativt beskedent beløb, som i sidste ende kan være med til at holde udgifterne nede for fællesskabet i P+.