Hero graphic
IconHvis der sker en ændring i dit liv 

Blevet gift

Bliver du gift eller får en samlever, bør I sammen kigge på, om jeres pensionsordninger passer til jeres nye liv - særligt hvis I køber bolig eller får børn.

Du har som udgangspunkt mulighed for at dække en ægtefælle eller samlever. Bliver du gift eller får en samlever, bør I derfor sammen kigge på, om jeres pensionsordninger passer til jeres nye liv - særligt hvis I køber bolig eller får børn.

For hvordan ser situationen ud, hvis den ene af jer pludselig bliver syg, og I mister en indtægt - kan økonomien holde til det? Kan I blive boende i jeres nye hjem? Og hvad sker der, hvis en af jer dør? Det er måske ikke så rart at tænke på, men det er vigtigt at forholde sig til, inden det skulle ske.

I P+ kan du som udgangspunkt ændre dine dækninger, så de passer til dit liv, og du kan som hovedregel ændre dækningerne uden ekstra indbetaling.

 

Du bør overveje:

  • Om du har brug for en højere invalidepension. Invalidepensionen kan sikre, at du kan opretholde din levestandard, hvis du ikke kan arbejde på grund af sygdom
  • Hvordan familien kan komme videre efter din død. Det kan ske både ved en udbetaling af en sum penge og månedlig udbetaling, som sikrer din ægtefælle/samlever økonomisk i tilfælde af din død
  • Hvem der får udbetalt, hvis du dør

Min pension på hjemmeside – log på med NemID – kan du på pensionsoversigten se, hvordan du er dækket i dag. Ønsker du at ændre på dine forsikringer, skal du kontakte os.

Det er vigtigt, at du beslutter, hvem der skal modtage en eventuel udbetaling fra pensionsordningen ved din død. Det kalder vi begunstigelse. Du kan læse mere om begunstigelse, og hvordan du ændrer den her.